Het Dansatelier is gehuisvest in een oude opslagplaats. Na een grondige renovatie van het gebouw, werd er gezorgd voor zwevende dansvloer, barren en spiegels.
Zo wordt er een goede accommodatie geboden waar men een waaier van dansactiviteiten kan terugvinden, die door verschillende docenten wordt aangebracht.
Het Dansatelier wil streven naar een goede samenwerking en een verdere uitbouw van de dansactiviteit, om zo jonge mensen warm te maken voor de creatieve en expressieve wereld van de dans.

zaal05 zaal01 zaal02 zaal03 zaal04

Het hele dansgebeuren van ‘Het Dansatelier’ staat onder leiding van Martine Creten.
Martine begon op zevenjarige leeftijd met Klassiek Ballet bij Mevr. Lu Cox, nadien volgde ze ook lessen bij Ann Kempeners.
Sinds 1986 kreeg ze ook de smaak te pakken van Jazzdans bij o.a. Colette Martens, Jac Delsing, …
Na haar studies kinesitherapie te Leuven, waar ze Moderne Dans volgde bij M.A. Schotte, was ze gedurende één jaar leerling aan het Hoger Instituut voor Dans en Danspedagogie te Lier. Hier kreeg ze de mogelijkheid lessen te volgen in Klassiek Ballet, Jazzdans, Moderne Dans, Tapdans, Spaanse Dans e.a. bij bekende leraren zoals A. de Lignière, M. Vandeginste, S. Bakker en M. Ugade.
Vanaf haar zestiende volgde ze ook regelmatig stages in binnen- en buiten land.
Sinds 2003 verdiepte ze zich ook in de yogadiscipline via de lessen Bodybalance van Les Mills.
In 2006 volgde Martine ook een opleiding om Pilates Basic matlessen te geven.
Ze blijft zoeken naar  dansgerelateerde bewegingsvormen en probeert nog steeds in de vakanties stagelessen te volgen, bij oa. Ray Tadio ea.